Úvod | Super (rubriky)

DALIBOR GONDÍK: CO JE NAZDOBENÉ,CHUTNÁ LÍP

RECEPT

Když vidíme, jak se staví v ~Loskutákovi~ k vaření, je trochu zlomyslné chtít po DALIBORU GONDÍKOVI nějaký jeho vlastní vyzkoušený recept. Nicméně jsme to zkusili - a pochodili. ~Ale budu vám vyprávět postup, protože bych asi nedokázal nejdřív vyjmenovat ingredience. Ty si přece každá kuchařka vyčte...~

KRÁLIČÍ SALÁT po Gondíkovsku Natrháte listy čínského zelí, opláchnete je a naskládáte na talíř do růžice. Králičí řízky, nebo kuřecí, ty jsou levnější, naložíte do ústřicové omáčky, celé to osolíte a opepříte. Žádné jiné koření se tam nedává, protože já uznávám jenom toto, čerstvou bazalku nebo tymián. Maso orestujete na pánvi, zakapete ústřicovou omáčkou - mají ji v TESKU hned vedle sójovky - a uvidíte, že je miliónkrát lepší! A teď přijde to nejdůležitější, zdobeníčko: Připravte si nastrouhaný sýr a kysanou smetanu. Dlouhé čínské nudle, pochopitelně vařené, smotáte doprostřed růžice salátu. Ten už máte po okrajích nazdobený rajčaty, plátky ananasu, nebo nějakou jinou kontrastní chutí. Na scezené nudle položíte maso, zasypete ho sýrem a syrovými sójovými klíčky. Nahoru na to všechno přidáte ještě velkou lžíci smetany. Okamžitě to podávejte, protože jste ještě nikdy nic podobného nejedli! Je to snové!

Datum vydání: 4.11.2001

Archiv článků, dnes již neexistujícího deníku Super

Starší články z této rubriky:

Vůně sváteční PEČENĚ
NEBOJTE SE KORKU
Křidýlko nebo stehýnko?
Jak mládnou židle?
Obruste staré jizvy
Viktor Sodoma Moje gusto je Paella Valenciana!

Novější články z této rubriky:

Advent klepe na dveře perníkovým kouzlením
Josef Velčovský MILUJE RYBY
Jedinečná vůně jehličí
Do mladé domácnosti
Každý den jiná